Sfaturi !! – Important pentru sezonul rece!

Pentru a avea o cuticula neteda si nefranjurata aceasta se toceste cu o freza speciala sau se impinge cu un betisor de lemn uns bine cu ulei pentru cuticule. Evita taierea cuticulei cu foarfeca, fiindca prin taiere se stimuleaza cresterea ei.
Decuparea excesiva a colturilor si rotunjirea unghiilor va da nastere in timp la unghiile incarnate. Mai bine le lasi sa creasca cu bordul drept patrat.
Foloseste ulei pentru cuticule. Acest ulei este pe baza de extracte de uleiuri esentiale de citrice si actioneaza impotriva deshidratarii cuticulei. In plus, le face mai fine si mai suple. Utilizarea este simpla: se aplica pe conturul unghiei, se maseaza circular, apoi se impinge si se elimina pielea moarta cu un betigas special din lemn.
Foloseste crema pentru maini si unghii. Aceasta are rolul de a catifela si hidrata epiderma, asigurand in acelasi timp si revitalizarea unghiei. Se bazeaza pe un complex de vitamine si cheratina, de aceea se absoarbe rapid, lasand pielea supla si fina.

Sfaturi pentru ingrijirea / intarirea unghiilor naturale

Unghiile subtiri sunt definite ca fiind unghii cu o structura slaba. Acest lucru poate fi cauzat de factori de mediu, de lipsa de nutritie sau de o problema medicala. Cu putina rabdare poti sa le ”repari” in doar cativa pasi:

1. Ia un supliment de Calciu, Magneziu si Zinc .
2. Maseaza-ti unghiile cu ulei sau crema pentru unghii si cuticule in fiecare seara.
3. Aplica un lac rezistent creat special pentru intarirea unghiilor.
4. Indeparteaza oja de pe unghii cu un dizolvant care nu contine acetona, intrucat aceasta usuca unghiile.
5. Abtine-te de la rosul unghiilor.
6. Poarta manusi de plastic atunci cand faci curatenie in casa ( chimicalele dure usuca unghiile facandu-le mai subtiri si mai predispuse la rupere. Chimicalele afecteaza de asemenea si cuticulele.
7. Poti sa incerci Manichiura la cald – tratament conceput special pt intarirea si hranirea unghiilor fragile si subtiri  ( se foloseste crema Vital Creme care regenereaza unghia si pielea mainilor ) .
8. De cate ori ai ocazia freaca-ti unghiile cu lamaie si ulei cald .

Constructia din acryl, prezentare grafica

REPREZENTAREA GRAFICĂ A CONSTRUCTIEI DIN ACRYL
Linia centrală şi partea libera a unghiiei Formaţi extensia, cu ajutorul primebobiţdacrylic.
Aplicaţdoubobiţă, Creaţunghia de acryl câmadrept, Îndepărtaţi pielea de unghie. Spaţiul format de creşterea unghiei trebuie recondiţionat.

 

Cum aplicam unghiile acrylice

Începeţi cu degetul mic de la mâna stângă şi îndepărtaţi-văde degetul mare. Repetaţi acţiunea şi la mâna dreaptă.
● împingeţi înapoi cuticulele. Utilizaţi vată înfăşurată pe un băţ de portocal pentru aîmpinge uşor cuticulele.
● folosiţi buffer-ul pentru a îndepărta luciul de pe unghii. Aplicaţi buffer-ul uşor pesuprafaţa unghiei cu un abraziv mediu/fin pentru a îndepărta uleiul natural. Periaţi pentrua îndepărta pilitura.
● aplicaţi antisepticul de unghii. Aplicaţi antisepticul de unghii pe unghii cu vataînfăşurată pe un băţ de portocal, vată sau pulverizator. Începeţi cu degetul mic de la mânastângă şi îndreptaţi-vă către degetul mare.
● poziţionaţi forma de unghie. Poziţionaţi forma de unghie pe unghie. Dacă utilizaţi formedispozabile, dezlipiţi forma de unghie de pe suport sau hârtie utilizând degetele mari şiarătătoare şi curbaţi unghia pentru a se potrivi formei unghiei naturale a clientei. Glisaţiunghia pe degetul clientei şi apăsaţi pentru lipirea adezivului pe lateralele degetului.Verificaţi dacă forma este poziţionată comod şi nivelată pe unghia naturală. Dacă folosiţiforme reutilizabile, glisaţi forma pe degetul clientei, asigurându-vă că vârful liber estedeasupra formei şi că este adaptată. Potriviţi forma în jurul degetului presând uşor.
● aplicaţi baza. Aplicaţi un punct de bază pe unghie cu un băţ de portocal înfăşurat cuvată. Baza pregăteşte suprafaţa unghiei pentru lipirea cu materialul de acrylic. Trebuieaplicat foarte puţin. Permiteţi bazei să se usuce pe unghie până la o culoare albă de cretă.
● pregătiţi lichidul şi pudra de acrilic. Turnaţi lichidul şi pudra de acrylic în recipienteseparate. Dacă utilizaţi metoda pentru două culori, va trebui să aveţi trei recipiente: – unul pentru pudra albă, unul pentru cea transparentă, naturală sau roz şi unul pentru acrylicullichid.
● introduceţi pensula în acrylicul lichid. Introduceţi în întregime pensula în lichidul deacrylic şi scurgeţi pe marginea recipientului pentru a îndepărta excesul.
● formaţi biluţa de acrylic. Introduceţi vârful aceleiaşi pensule în pudra albă de acrylic şirotiţi uşor. Veţi culege o biluţă de acrylic medie uscată care este suficient de mare pentrumodelarea întregii extensii a vârfului liber.
● plasaţi biluţa de acrylic. Plasaţi biluţa de acrylic pe forma pentru unghie în punctul undevârful unghiei se îmbină cu forma de unghie.
● modelaţi vârful liber. Utilizaţi porţiunea de mijloc a pensulei pentru a tampona şi apăsa acrylicul pe formă şi extensie. Tamponarea şi apăsarea acrylicului este mult maicorectă decât pictarea acestuia şi are drept rezultat o unghie cu o înfăţişare mult mainaturală. Păstraţi liniile paralele şi modelaţi continuu acrylicul de-a lungul liniei vârfuluiliber. Dacă utilizaţi metoda de acrylic în două culori aveţi grijă să urmăriţi linia naturală avârfului liber cu pudra albă pentru a crea imaginea penrtu Frech manichiure.
● plasaţi o a doua biluţă de acrylic. Luaţi o a doua bilă de acrylic de consistenţă medie şi plasaţi-o pe unghia naturală lângă linia vârfului liber în centrul unghiei.
● modelaţi cea de-a doua biluţă de acrylic. Tamponaţi şi apăsaţi produsul pe lateraleasigurându-vă că produsul este foarte subţire în jurul tuturor vârfurilor.
● aplicaţi picăturile de acrylic. Luaţi mărgeluţe ude de pudră de acrylic roz pe pensulă şi plasaţi-o în zona cuticulelor. Utilizaţi umiditatea pensulei pentru a netezi aceste mărgeluţe pe întrega suprafaţă a unghiei. Plimbaţi pensula pe unghie pentru a netezi orice asperităţi.Aplicaţi acrylicul pe lângă cuticule, în laterale şi pe vârful liber trebuie să fie în stratfoarte subţire pentru ca unghia să aibă un aspect natural.
● aplicaţi acrylicul pe celelalte unghii.
● îndepărtaţi formele. Atunci când unghiile sunt bine uscate, slăbiţi formele şiîndepărtaţi-le prin glisare. Unghiile sunt uscate atunci când ţăcăne dacă sunt atinse uşor.
● nivelaţi unghiile. Utilizaţi o pilă mediu abrazivă pentru a modela vârful liber şi aîndepărta orice imperfecţiuni. Alunecaţi abrazivul pe fiecare unghie cu mişcări lungi pentru a modela şi finisa suprafaţa unghiei. Subţiaţi unghiile în zona cuticulelor, vârfuluiliber şi zonele laterale.
● folosiţi buffer-ul. Se va folosi buffer-ul pe unghii până la netezirea întregii suprafeţe.
● aplicaţi ulei de cuticule. Utilizaţi vată înfăşurată pe un băţ de portocal pentru a aplicaulei de cuticule în zona cuticulelor, pielea înconjurătoare şi unghii.
● aplicaţi crema de mâini şi masaţi mâna şi braţul.
● curăţaţi unghiile.

Acrylul – definitie si terminologie

Definiţie, terminologie

Unghiile de acrylic sunt realizate prin combinarea unui produs lichid de acrilic cuun produs de acrylic pudră.

Cele două produse formează o biluţă moale ce poate fi uşor modelată într-o formă de unghie. După aplicare, acrilicul moale se întăreşte formând ounghie artificială puternică. Unghiile de acrylic pot fi aplicate pe unghiile naturale, unghiifalse. Acestea pot fi de asemenea utilizate pentru a repara unghiile slabe, roase sau rupte. Procedeul unghiilor de acrilic este simplu.

Există trei ingrediente de bază în procesul unghiilor de acrylic. Un monomer este realizat din molecule foarte mici nelipite una de alta. Acrylicul lichid este un tip de monomer. Un polimer este format din moleculecorelate într-un lanţ lung şi formează de regulă o structură solidă. Unghiile de acrylicfinisate sunt polimeri. Un catalizator este un ingredient care grăbeşte procesul de întărire.Acrylicul pudră utilizat este o combinaţie de polimer construit şi catalizator.

Procesul deformare a unghiei se numeşte polimerizare.

Structura unghiiei, cum deosebim o unghiie bolnava?


1. Structura unghiei
Din punct de vedere al apectului unghiei se cunosc 3 tipuri de unghii şi anume:
● unghia lipită de deget, numită şi unghia plată
● unghia mică – care se desfăşoară pe o suprafaţă foarte redusă şi care este situată foarteaproape de rădăcina unghiei. La acest tip de unghie nu prea se recomandă modelaj deunghii false, deoarece montajul acestora se va face extrem de greu, dat fiind spaţiul foartemic de manevră al manichiuristei şi corecţia importantă pe care va trebui s-o facemunghiei false înainte de aplicare (aproape jumătate din lăţimea unghiei false se pierde prinajustare).
În cazul acestui tip de unghie se întâlneşte foarte des (90% din cazuri) atât în partea superioară a unghiei cât şi în cea inferioară (liberă) posibilitatea ca unghia să fieîncărnată, sau altel spus partea cărnoasă a unghiei a migrat spre zona unghiei acoperind-oîn proporţie mai mică sau mai mare funcţie de caz.
● unghia cu muchia exterioară liberă este unghia foarte indicată modelajului de unghiifalse şi care se supune uşor oricărui tip de manichiură. Acest gen de unghie arată în felulurmător: este aproape ovală, unghia se răsfrânge frumos peste partea cărnoasă a degetuluinumită hyponychium, cu o suprafaţă liberă lăsată la dorinţa persoanei şi care privitădedesupt apare transparentă.Din punct de vedere structural unghia este alcătuită astfel:
● rădăcină – aflată sub piele la baza unghiei, este alcătuită din celule noi. Cele vechi suntmai tari şi sunt împinse în afară.
● corpul unghiei – este format din straturi de celule de keratină întărită. Partea plată aunghiei nu conţine nici nervi, nici capilare. Trebuie evitată curăţarea unghiei în profunzime pentru a nu produce leziuni patului unghiei sau pentru a nu separa corpulunghiei de patul său.
● pieliţa sau cuticula – este porţiunea îngustă de piele aflată la baza unghiei care seîmpinge cu beţişorul de portocal şi ulei vitaminizant.
● patul unghiei – se găseşte sub unghie şi conţine nervi şi capilare de sânge care sereflectă prin unghie, dându-i un aspect rozaliu. Se întinde de la rădăcină până la marginealiberă a unghiei.
● marginea liberă – este situată dincolo de hyponychium
● matricea – suprafaţa care este situată în partea de jos a rădăcinii şi este producătoare decelule de keratină ce conţin capilare de sânge şi nervi. Această parte este foarte sensibilă şiatunci când este lovită poate duce la căderea unghiei.
● hiponichium – este pielea subţire de sub partea liberă a unghiei
● eponichium – sau pieliţa de la baza unghiei care încadrează unghia şi partea undeunghia intră în piele
● lunula – se prezintă sub formă de semilună care leagă matricea de patul unghieiFormele unghiilor Unghiile pot avea următoarele cinci forme:– pătrată- evazată– ovală- ascuţită– rotundă
2.Iregularităţi ale unghiilor 
a)Unghiile văluitePe unghie apar rizuri care pot fi uşor pilite pentru a fi atenuate 
b) Adâncituri pe unghieSunt rezultatul unor probleme apărutela celulele din matrix. Se vor lucra cu foartemare grijă.
c) Leuconychia – sunt petele albe care apar frecvent pe unghie, dar nu indică o boală.Deplasându-se o dată cu creştereaunghiilor, în cele din urmă dispar.
d) Onychauxis – reprezintă hipertrofiereaunghiei(creşterea exagerată a unghiei îngrosime). Poate fi cauzată de o infecţie locală.Dacă infecţia este prezentă, nu se lucrează laea. Dacă infecţia nu este prezentă, nu se poatelucra cu pila.
e) Onychatrophie – atrofia, reducereadimensiunii unghiei datorită unor loviturisau a contactului cu detergenţi puternici.S-ar putea lucra, dar cu foarte multă grijă
f) Pterigium – este o creştere exagerată acuticulei peste unghie. Sugeraţi clienteimanichiura cu ulei cald, de preferat de măsline.
g) Onychophagie – unghii roase cu dinţii.Sugeraţi clientei să renunţe la acest obiceifăcându-şi frecvent manichiura.
h) Onychorhexis – unghii despicate datorităunor lovituri, pilirii incorecte a unghiilor sauutilizării excesive a solvenţilor pentru ojă.Sugeraţi clientei manichiura cu ulei cald.
i) Unghii de forma cojii de ou – acesteasunt foarte subţiri, albe şi mult maiflexibile decât unghiile normale. Partealiberă a unghiei se curbează mult. Denotăboli cronice de origine sistemică saunervoasă.
 j) Unghii albăstrui – datorită unei proaste circulaţii a sângelui sau a problemelor cardiace.Se poate face manichiura obişnuită.k) Unghia care prezintă pete roşiatice sau maronii se datorează unor lovituri puternice careau determinat sângerarea petului unghiei. Petele dispar o dată cu creşterea unghiei. Acesteunghii pot fi lucrate cu multă atenţie.
 Boli ale unghiilor 
Orice unghie care pare bolnavă cu semne de infecţie sau pe un deget înroşit,umflat, iritat, dureros sau cu puroi nu se lucrează de către manichiurista ei, aceea setrimite la doctor.
ONYCHOSIS
este un termen tehnic care se referă la orice boală a unghiei.
a) ONYCHOMICOZA – este o infecţie cauzată de paraziţi vegetali. Se prezintă ca oîncărcătură albicioasă care poate fi răzuită sau ca striuri galbene în interiorul unghiei.Boala porneşte de la partea liberă şi se răspândeşte către rădăcină. Porţiunea infectată estegroasă şi decolorată. Pe măsură ce infecţia avansează, apar iregularităţi de grosime,straturile infectate se desfac de unghie şi lasă să se vadă partea bolnavă a patului unghiei.
 b) PARONYCHIA – este o infecţie, o inflamare a ţesutului de jur împrejurul unghiei. Esteo infecţie generată de bacterii.
c) ONYCHIA – este inflamarea matrixului şi se datorează infectării cu bacterii din cauzainstrumentelor de manichiură.
d) ONYCHOCRYPTOSIS – unghii încărnate care pot genera o infecţie şi apar datorită pilirii exagerate a unghiilor în partea laterală.
e) ONYCHOPTOSIS – este căderea unghiilor (una sau mai multe) şi are drept cauzăsifilisulf) ONYCHOLYSIS – este depărtarea unghiei de patul ei dar fără ca să cadă. Denotă boliinterneÎn funcţie de aspectul, culoarea, forma lor unghiile pot indica boala sau bolile decare suferă persoana în cauză astfel:
● unghiile de culoare roz indică sănătate, alimentaţie corectă, regim de viaţă corect, fărădeviaţii
● unghiile albăstrui indică anemie sau o toxicitate mărită în organism. Nu facemrecomadări, astfel de cazuri sunt numai de competenţa medicului.
● unghiile fragile, subţiri indică o deficienţă de vitamine, care dacă nu este însoţită de altemanifestări îi putem recomanda să facă o cură de 7 zile(niciodată vara) cu polivitamine şi poliminerale. Lunile în care se recomandă administrarea vitaminelor sunt cuprinse întrelunile septembrie şi aprilie inclusiv.
● unghiile îngroşate pot fi cauzate de folosirea în exces sau de slaba calitate a unor  produse de curăţare (detergenţi), sau mai grav se pot prezenta în această formă ca urmarea apariţiei unor paraziţi sau micoze. Recomandăm consult al medicului dacă şi culoarealor este schimbată. În cazul apariţiei unor micoze unghia capătă o culoare alb-gălbuie înstraturi.
● unghia moale – supusă exfolierii indică o lipsă de proteine şi vitamine. În acest caz nufacem recomandări, se adresează medicului pentru analize ale sângelui şi consultaţie.Acolo unde apar situaţii în care nu suntem sigure asupra cauzei ce a generatmodificări ale unghiei este indicat să nu aplicăm modelaj de unghii false şi nici pânză deacrylic. Dacă unghia este slăbită dar nu prezintă forme grave sau boli de piele putemexecuta aproape toate tipurile de manichiură cunoscute.
● unghia curbată foarte mult peste deget indică existenţa unor boli cronice. Dacă nu sunttransmisibile nu ne împiedică să executăm manichiura.
● desprinderea unghiei de patul unghiei indică apariţia sau existenţa unei infecţii ori prezenţa unor ciuperci.
● infecţia matrix-ului se manifestă ca un ţesut inflamat în interiorul căruia se depozitează puroi în imediata vecinătate a bazei unghiei. Această boală este produsă de bacterii şi esteconsiderată contagioasă. Nu se execută nici un fel de manichiură. Se recomandă cu tactconsultul medicului.
● unghia rdicată este cauzată de regulă de apariţia unor micoze. Aceasta se prezintă astfel:unghia se situează la un nivel mai ridicat de piele, sub care se află mai multe straturi decelule moarte, întrerupte pe alocuri de goluri. Nu se execută nici un fel de manichiură, serecomandă consultul medicului.
NOTĂ:
Când clienta care a fost trimisă la medic se reîntoarce în salon după uninterval de timp şi doreşte să i se facă manichiura, de preferat este sa i se cere o hârtie doveditoare că a făcutun anumit tratament şi este în perfectă stare de sănătate. Se informează clienta despreaceastă hârtie pe care va trebui să o elibereze medicul atunci când îi recomandăm consultde specialitate, astfel încât la revenirea în salon să se prezite cu actul respectiv, parafat şiîntocmit de medicul specialist. Fără acest act vă asumaţi în mod direct riscul de a vă îmbolnăvi dvs. şi pe cei cu care veniţi în contact

Cum trebuie sa te comporti cu un client in timpul unei manichiuri.

Tipuri de clienţi şi modalităţi de abordare a acestora.
a) Tipul timid – cu acest tip de client trebuie să fiţi blândă, să faceţi conversaţie, dar nu prea mult deoarece firea lui timidă nu îi va permite cooperarea cu dvs. Nu-l forţaţi săvorbească, dar nici nu-l izolaţi.
b) Tipul de client care vorbeşte mult – ascultaţi cu atenţie şi cu interes ceea ce vorbeşte,întrerupeţi-l doar pentru ceva important, aduceţi cu tact discuţia acolo unde vă interesează. Nu vorbiţi mai mult decât acesta.
c) Tipul nervos, iritabil – este tipul de client foarte greu de mulţumit, mereu grăbit, mereunervos. Acest tip de client nu doreşte de obicei conversaţie, va pretinde să-l serviţi repedeşi eficient. Este tipul de client care vă va pricinui cele mai multe neînţelegeri, tipul de omcăruia îi place să reclame. Atenţie sporită să nu-l provocaţid)
d) Tipul curios – Vă va asalta cu întrebări, multe fără nici o legătură cu prezenţa lui acolo.Din această categorie fac parte clienţii care vor întreba de veniturile dvs. financiare,despre firmă, despre colegi etc. Evitaţi răspunsurile cu diplomaţie fără să-l supăraţi, dar nu-i satisfaceţi niciodată curiozitatea în ceea ce priveşte întrebările de mai sus. Explicaţi pe îndelete pentru el toate etapele parcurse pe perioada cât el se află în salon oferindu-idetalii privitoare la preţurile produselor şi tarifelor practicate în salone)
e) Tipul “ştie tot” – Încercaţi pe cât posibil să fiţi de acord cu el, nu îl contraziceţi, dacăeste deschis discuţiei, cu acordul lui îi puteţi sugera soluţii optime pentru persoana sa.Schimbarea opiniei clientului de acest tip trebuie să o faceţi cu atenţie sporită şi cuargumente solide care să vină în ajutorul dvs.
f) Tipul adolescentin – Nu-l subestimaţi. De regulă aceste persoane tinere vor furniza alţiclienţi dacă ele însele au fost mulţumite. De foarte multe ori persoanele mai în vârstă carefac parte din familia celei tinere (mama, bunica) le trimit primele pe cele tinere pentru atesta serviciile respective din salon şi personalul. Dacă persoana tânără nu va fi mulţumităcu siguranţă nu vor veni nici cele mai în vârstă.
NOTĂ: Nici o reclamă comercială nu este mai bună şi nu înlocuieşte reclama făcută de un client mulţumit. La fel se întâmplă dacă, clientul părăseşte salonul undelucraţi nemulţumit de dvs. sau de serviciile prestate. Dacă nemulţumirile clienţilor serepetă fiţi sigure că cel ce va conduce salonul sau cel ce susţine financiar această afacereva lua măsuri în consecinţă pentru că nimeni nu doreşte să-şi piardă clienţii de pe urmacărora există.

Cum se aplica sclipiciul pe unghii.

Etapele aplicarii sclipiciului pe unghii ar fi dupa parerea mea urmatorii: aplicati putin lac incolor/ colorat si nu asteptati sa se ususce; aplicarea sclipiciului: pe o coala/ foaie de hartie puneti cantitatea de sclipici pe care credeti ca o folositi, asta daca sclipiciul este la fiola, daca sclipiciul este in cutiuta trebuie doar sa puneti cutiuta ce o coala de hartie. Faceti acest lucru pentru a nu risipi sclipiciul;cu pensula evantai presarati sclipici in locul in care ati aplicat lacul, care nu este inca uscat;
urmatorul pas consta in fixarea sclipiciului: cu un deget apasati usor sclipiciul pentru a ramane fixat; pentru o fixare si mai buna aplicati la sfarsit, dupa ce ati terminat de aplicat pe unghiile dorite sclipiciul, ca intre timp sa se usuce primul strat de lac, mai aplicati inca un strat de lac incolor; dupa ce ati terminat, sclipiul care a ramas pe hartie il puteti pune la loc.
O alta metoda de aplicare a sclipiciului este:
– aplicati lac pe unghii si nu asteptati sa se usuce;
– puneti sclipici pe o coala de hartie (indiferent daca e fiola sau cutiuta);
– puneti unghia peste sclipici;
– fixati-l cu degetul prin apasare dupa care mai aplicati un strat de lac incolor;
– sclipiciul ramas il puteti pune la loc.

Manual unghii false !!!

Buna,
Daca sunteti la inceput de drum in aceasta meserie, cred ca v-ar fi de mare ajutor sa luati in calcul si indrumarile din cartea:

Titlul complet: UNGHII FALSE ABC. SAU CUM CONSTRUIM, CUM ÎNTREŢINEM ŞI CUM DEMONTĂM UNGHII FALSE PAS CU PAS
Autorul: Radu Mihai Crişan – stilist protezist de unghii, manichiurist pedichiurist, cosmetician, coafor, tehnician maseur
Editura:Tibo, Bucureşti, 2012

Puteti citi sau downloada cartea in format PDF de aici
sau

Cum se aplica tatuajele pentru unghii ?

Tatuaje de unghie care se aplica cu ajutorul apei. Se pune intr-un paharel putina apa, se decupeaza de pe folie cu foarfeca modelul dorit, se pune in apa cateva secunde si se dezlipeste de pe folie . Se ia modelul dezlipit cu o penseta si se aplica pe unghie dupa care se aplica pentru fxare un lac (oja) incolor, Finish, etc. Atentie!!! Unele modele de tatuaje au folie de protectie care trebuie indepartata inainte de a introduce in apa tatuajul.
Se pot folosi atat pentru gel cat si pentru acril.

Search
Advertisement
Comentarii recente
    Arhive
    Categorii
    • Nicio categorie